Spaanse rijstepap: Arroz con leche “perdición”

 La Prima

Toen Cookinglove haar recept van” arroz con leche” voor Cosas de Mafaldillas maakte, vroeg ze zich af of de Nederlanders dat Spaanse dessert zouden kennen.  Ze hebben inderdaad een ander toetje dat veel op het onze lijkt en dat rijstepap heet, legde ik haar uit.  Een kleine variatie maakt een groot verschil, en ze vond het een goed idee om er een vertaling van te maken. Daarom ben ik vandaag  aan de slag geweest in mijn keuken.

Ingredienten voor zes personen
250 gr. rijst ( dessertrijst)
1150 ml. melk
250 gr. suiker
kaneelstokje en poeder kaneel
Citroenschil
Vanille
Geroosterde amandelen

perdiciónVoorbereiding
We brengen in een pan twee glazen water aan de kook. We voegen rijst toe als het water kookt (niet eerder). Hij moet ongeveer 5 minuten koken. Daarna voegen we een liter melk toe, de citroenschil in stukken, het kaneelstokje en ook een half geopend stukje vanille. We laten alles 30 minuten op een laag vuur koken, en af en toe moeten we het roeren. Dan is het moment om de suiker en de rest van de melk toe te voegen en het 5 of 7 minuten langer te laten koken.

Dat is prima maar we moeten vermijden dat hij te droog wordt. Daarom moeten we voor die tijd ervoor zorgen dat hij nog wat vocht (melk) heeft. We kunnen het kaneelstokje, citroen en vanille erin laten (zoals cookinglove doet)  of nemen we ze eruit (zoals ik doe om te voorkomen dat hij een beetje bitter wordt).

Tenslotte strooien we de kaneelpoeder op de pap of de gehakte geroosterde amandelen, beide versies zijn om de vingers bij af te likken.

Cookinglove is een fantastische kokkin en haar blog is een cadeau voor de zintuigen. Niet alleen voor het verhemelte maar ook voor de ogen van de bezoekers die veel van haar mooie foto’s zullen genieten. Ga maar naar http://cocinandoconamor-cooking-love.blogspot.nl en ontdek zelf dat ik niet overdrijf.

Anuncios

Una respuesta a “Spaanse rijstepap: Arroz con leche “perdición”

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s